tisdag 28 oktober 2008

Göra godaste marsipanen

(Min marsipanros*S*....Å mitt nya porslin,sambon har valt)

Åhhhhh....


Idag har jag gjort Marsipan själv.....


Helt från grunden å det var hur lätt som helst....


Å så grymt mycket godare än köpe-marsipan.....


Så nu tycker jag att alla svenska marsipangrisar i år blir till med er egen marsipan ; )......


Till ca 600 gr färdig(lite mer än ett "täcke" till prinsess-tårta....


150 gr mandel(skalad)


0.75 dl vatten


0.75 dl mjöl


25 gr smör(margarin)


300 gr florsocker


1-2 Bittermandlar....eller olja


Koka upp smör å vatten....tilsätt mjölet å blanda tills det släpper från kanterna.


Låt svalna.


Mal mandeln( eller kör i matberedare en stund)


Blanda mandeln och siktat florsocker med mjölpanaden.....


Tillsätt bittermandeloljan och knåda ihop till en smidig deg......


Bara att färga och göra fina figurer.......


Eller täcken till tårtor eller bakelser......


Grymt gott iallafall.......


Kramisar.....



1 kommentar:

Smulan sa...

Nonono.....frost räknas inte hehehehehe. Vilken fin ros du gjort, men vilken snygg tallrik!
Ska skriva ner receptet.

Kram från ripan bland fjäll och skog :-)